036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Županijski stožer civilne zaštite donio zapovijed o početku rada malih obrta/zanatskih radnji

Županijski stožer civilne zaštite jučer je donio dvije nove zapovijedi te izmjene i dopune zapovijedi kretanju osoba starijih od 65 godina i mlađih od 18 godina na području Hercegovačko-neretvanske županije.

Prvom od jučer izdane dvije zapovijedi Stožer je izvan snage stavio zapovijed koja se odnosi na zabranu rada malih obrta/zanatskih radnji, dok se druga zapovijed odnosi na okupljanje osoba na jednom mjestu, i to na načina da će uskoro biti dopušteno okupljanje najviše deset osoba na jednome mjestu.

Jučer izdane zapovijedi stupaju na snagu 4. svibnja a odluka o dopuštenom razdoblju kretanja stupa na snagu danom donošenja.

Županijski stožer civilne zaštite na izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj dana 28.04.2020.godine, d o n o s i:

IZMJENA I DOPUNA ZAPOVIJEDI

Zapovijed broj:17-06-40-16-59/20 od 24.04.2020.godine u točkama 1 i 2 , mijenja se na način da se, uz već dopuštena razdoblja kretanja tijekom tjedna, starijima od 65 godina dopušta kretanje i nedjeljom u vremenu od 08:00 do 13:00, a mlađima od 18 godina i nedjeljom u vremenu od 14:00 do 20:00.

Ova zapovijed stupa na snagu danom donošenja.

ZAPOVIJED

Stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu rada malih obrta/zanatskih radnji (cvjećarnice, urari, postolari, frizerski saloni, kozmetički saloni…), uz obvezno poštivanje preporučenih epidemioloških zaštitnih mjera ( socijalna distanca, maske, rukavice, osnovna higijena…), s tim da frizerski i kozmetički saloni kao i srodne im djelatnosti moraju poštivati i posebne epidemiološke mjere, poput uporabe vizira, jednokratnih pregača i ručnika i sl.

Ova zapovijed stupa na snagu 4.5.2020. godine.

ZAPOVIJED

Stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, na način da se dopušta okupljanje najviše 10 osoba na jednom mjestu, uz obvezno poštivanje epidemioloških mjera (socijalna distanca, maske, rukavice)

Ova zapovijed stupa na snagu 4.5.2020. godine.