036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Završeno uređenje parka za djecu na nekropoli Radimlja

Ovih dana na nekropoli stećaka Radimlja završeno je uređenje dječjeg parka. Izgradnja parka imala je dvije faze, a s ovom drugom fazom park je u potpunosti opremljen. Dječji park je fizički ograđen, uređena je staza i pješčani dio parka, a drugu fazu je financirao Grad Stolac.

Kako kaže ravnateljica JU Radimlja Stolac, projekt je rađen uz dozvolu Zavoda za zaštitu spomenika FBiH. Prva faza projekta je financirana programom Interreg Adrion Pronacul, a druga uz financijsku potporu Grada Stoca.

„Prva faza projekta je financirana programom Interreg Adrion Pronacul, a obuhvatio je opremu za park u koje spada klackalica, tobogan, ljuljačka i njihalica. Izuzetno smo sretni što je park za djecu, uz pomoć grada Stoca, u potpunosti opremljen, te je park otvoren za naše najmlađe posjetitelje“, ističe ravnateljica JU Radimlja Maja Lopin.

Iz JU Radimlja ističu da je završen je i projekt pomoću kojega su se renovirali i proširili sanitarni čvorovi za goste. Projekt je financirao Grad Stolac i Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a. Naglasit ćemo da je JU Radimlja ovim projektom dobila poseban toalet za osobe s poteškoćama u kretanju i jedan kutak za majke s malom djecom.

 

(izvor: Ju Radimlja)