036 853 101

grad@stolac.gov.ba

U Srednjoj školi Stolac realiziran projekt modernizacije kabinteta fizike i geografije

Učenička udruga Srednje škole Stolac je u suradnji s Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske ovih dana realizirala projekt modernizacije kabineta geografije i fizike u Srednjoj školi Stolac. Kabineti su opremljeni novom opremom, koja će pomoći učenicima da na što kvalitetniji i pristupačniji način usvoje gradivo iz spomenutih predmeta.

Najbitnija stavka projekta je nabava licencirane platforme MozaBook, koja na moderan i inovativan način omogućuje obradu gradiva. Mozabook je jedno od najambicioznijih komercijalnih digitalnih rješenja u svijetu s više od jednog desetljeća u razvoju. Izdavačka kuća ALFA prvi je veliki nakladnik u BiH koji će na toj digitalnoj platformi izdavati digitalne udžbenike i obrazovne sadržaje.

Mozabook će obrazovanje obogatiti ilustracijskim, animacijskim i prezentacijskim rješenjima. Zanimljivi interaktivni sadržaji, uređene aplikacije i igre za razvoj vještina, ilustriranje i eksperimentiranje pomažu učenicima lakše savladati nastavno gradivo.

Osim navedene platforme dio novca uložen je za modernizaciju kabineta kupnjom projektora, laptopa i ostalih tehničkih pomagala, što će kvalitetu nastave učiniti još boljom. Učenicima se prvi put pruža mogućnost u sklopu školskog obrazovanja steći znanje na načine koje do sada nisu imali priliku imati – vizualizacijom, simulacijom i interakcijom. Profesori geografije i fizike sada posjeduju alate koji će im pomoći da svoje umijeće prenošenja znanja upotrijebe lakše i učinkovitije nego ikad prije.

Učenička udruga Srednje škole Stolac zahvaljuje Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na potpori i vrijednoj donaciji.

{slike}25.04.22{/slike}