036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Svečano proslavljen Dan Osnovne škole Crnići

Na najljepši mogući način učenici Osnovne škole Crnići su svojoj školi čestitali rođendan. Svečanost je održana u školskoj dvorani, a bili su joj nazočni ponosni roditelji te učitelji, nastavnici i razrednici vrijednih učenika i mnogi drugi.

Uz pomoć učitelja i nastavnika tijekom cijele školske godine učenici su vrijedno učili, stjecali nova znanja, što je rezultiralo i zapaženim rezultatima na svim odgojno-obrazovnim poljima na brojnim natjecanjima.

Voditelji, Klara Bošković i Niko Milanović, su predstavili sve učenike koji su ostvarili izvrsne rezultate na školskim i županijskim natjecanjima, a zahvalnice im je uručila ravnateljica škole Marija Kulaš

Nika Markić, učenica 7. razreda, pobijedila je na školskom natjecanju u pisanju lirskih pjesama s pjesmom “Proljetni san”. Ta pjesma odvela ju je na županijsko natjecanje gdje je osvojila visoko 3. mjesto!

Osim ovoga, Nika je pobijedila i na školskom natjecanju za više razrede iz likovne kulture.

Iva Bošković je osvojila prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biciklizma, a na međužupanijskom natjecanju osvojila je treće mjesto.

Robert Bošković je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biciklizma za dječake.

Na istom natjecanju Mile Bošković je osvojio drugo, a Ana Marić peto mjesto!

Učenici koji su bili najbolji na školskom natjecanju su:

IVAN MARKIĆ – 4.razred – KRASNOSLOV

DOMAGOJ RAGUŽ – 5.razred – MATEMATIKA

MARIJA BOŠKOVIĆ – 8.razred – RECITIRANJE

MATEJ LUKIĆ – 9.razred – ENGLESKI JEZIK

IVAN LUKENDA – 9.razred – KEMIJA

NIKOL KREŠIĆ – 3.razred – LIKOVNA KULTURA

SANJA PAŽIN – 9.razred – GLAZBENI FESTIVAL

Dan je bio rezerviran i za svečano proglašenje učenika generacije. Učenikom generacije proglašen je Stojan Pavlović kojem je pripala čast pozdraviti nastavnicu matematike i fizike, Cviju Moro te joj u ime svih učenika škole poželjeti sretan odlazak u mirovinu, dobro zdravlje i bezbroj sretnih godina koje će provesti sa svojom obitelji. Prigodan dar povodom umirovljenja nastavnici Cviji uručili su u ime kolektiva predsjednik Sindikata, Ivo Dusper i ravnateljica Marija Kulaš.

Cvija je cijeli radni vijek provela radeći u školi, učila djecu, prenosila znanje. Školi se predala čitavim srcem. Sada je vraćamo njezinoj obitelji, neka uživa što duže s njima, poručile su joj njezine kolege.

„Posjetite nas u zbornici, kava na stolu je spremna!“, poručio joj je njezin kolektiv.

U nastavku svečanosti učenici su pjevali, plesali, glumili. Dodajmo i da je povodom Dana škole tiskan i 10. broj Crnićkih kamenčića – lista učenika Osnovne škole Crnići.

Nakon priredbe se održalo natjecanje u futsalu nakon kojeg su slavili učenici 7.b i 8.b. razreda. 

Sve ono što su u proteklih nekoliko mjeseci naučili i uvježbali veseli osnovci su prezentirali u programu koji je trajao preko sat vremena, a prošlo je kao za tren. Bilo je jako zabavno, opušteno, prožeto s puno smijeha, a svaka točka nagrađena je velikim pljeskom publike. Sve je to samo znak da je svečana priredba u potpunosti uspjela i da su najmlađi pokazali koliko znaju, mogu i vrijede. Dokazali su da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, jer samo znanjem u ovim vremenima koja nisu nimalo jednostavna možemo naprijed u svjetliju i bolju budućnost.