036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Svečano obilježena 28. obljetnica oslobođenja Stoca

U sklopu „Lipanjskih zora“ u Stocu je danas svečano obilježena „28. obljetnica oslobođenja Stoca“. Prije točno 28. godina u akciji „Lipanjske zore“ postrojbe Hrvatskog vijeća obrane oslobodile su područje općine Stolac. Bila je to veličanstvena i pobjedonosna akcija kojom su konačno otvorena vrata budućnosti slobodne Hercegovine. Zahvaljujući hrabrosti i odlučnosti hrvatskih branitelja „Lipanjske zore“ su upisane najvećim slovima u pobjedničku kartu Domovinskog rata.

Program obilježavanja započeo je u 9,00 sati u stolačkoj župnoj crkvi, sv. Ilije Proroka svečanom sv. Misom za sve poginule hrvatske branitelje stolačkog kraja. Misu je predvodio stolački župnik don Rajko Marković.

Nakon sv. Mise program je nastavljen kod središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u centru Stoca, gdje je održana prigodna svečanost polaganja vijenaca i svijeća te župnikova molitva i odrješenje za sve poginule hrvatske branitelje.

Prije polaganja vijenaca intonirana je himna „Lijepa naša“.  Vijence su položili i svijeće upalili: Načelnik općine i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Stolac,  predstavnici hrvatske komponente vojske Bosne i Hercegovine,  kao i izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora, te ostala izaslanstava.

 {slike}13062020{/slike}