036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Projekt “Ćiro-put svjetske baštine” – uskoro bogatija turistička ponuda Hercegovine

EU odobrila je 34 razvojna projekta kroz poziv EU4Business za BiH te je dodijeljeno ukupno 4,7 milijuna eura bespovratnih sredstava. U sektoru kulturnog turizma odobren je projekat “Ćiro – put svjetske baštine” partnera Redaha, Grada Mostara, Čapljine, Ravnog, i Stoca.

Lokacije na kojima će se implementirati projekt su Stolac, Ravno, Čapljina i Mostar. Projekt “Ćiro – put svjetske baštine” je nastavak nastojanja da se turistička ponuda Hercegovine, područja bogatog kulturnim, povijesnim i vjerskim naslijeđem, proširi autentičnim pričama i činjenicama.

Projektom se promovira kulturni turizam i turizam na otvorenom duž pruge starog kolosijeka koja je nekada povezivala tri države šire regije.

Projekt će kreirati turističku ponudu kojom se posjetiteljima predstavlja nekoliko povijesnih atrakcija a koja se uvezuje s autentičnom kuhinjom i aktivnostima na otvorenom.

Korisnici projekta, odnosno mikro, mala i srednja poduzeća, kako u turizmu, tako i u srodnim ekonomskim sektorima u ruralnim područjima i duž biciklističke staze Ćiro, će povećati svoju prodaju i otvoriti nova radna mjesta.

Projekt provodi Regionalna razvojna agencija za Hercegovinu – REDAH, ukupna vrijednost projekta je 738.123,00 KM, dok su odobrena sredstva 590.300,00 KM.