036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Projekt „Ćiro – put svjetske baštine“ – sastanak projektnog tima u Čapljini

15.09.2020. godine je u Gradskoj upravi grada Čapljina održan radni sastanak partnera na projektu „Ćiro – put svjetske baštine“ – REDAH, grada Čapljina, općina Ravno i Stolac, te turističke agencije Kula Turist iz Počitelja. Teme sastanka su bile vezane za redovno provođenje aktivnosti, kao i plan za naredni period, te tekuća administrativna pitanja. Ovim projektom, čija je ukupna vrijednost veća od 738.000 KM, a koji Europska unija sufinancira sa više od 590,000 KM bespovratnih sredstava, južna Hercegovina dobija nove sadržaje kulturalnog i turizma na otvorenom, promociju i povećanje atraktivnosti turističke ponude.

Cilj projekta je unaprijediti lanac vrijednosti u turizmu i kreirati atraktivnu stazu koja će zadržati turiste i ponuditi im pravu sliku prekrasne i autohtone južne Hercegovine.

Ideja je rođena je kroz projekt prekogranične suradnje 2016. godine i privukla je veliki broj zaljubljenika u biciklizam. Ona spaja tri UNESCO grada: Mostar, Dubrovnik i Kotor. Projekt će staviti na mapu i učiniti dostupnim i pristupačnim sve znamenitosti, omogućiti pozicioniranje gospodarstvenicima, umjetnicima, obiteljskim gospodarstvima na stazi i povezati usluge u lancu vrijednosti „Ćiro – put svjetske baštine“.

„Ćiro – put svjetske baštine“, osim općina i gradova u BiH koje je dosad povezivao (Mostar, Čapljina, Ravno, Neum), sada uključuje i Stolac sa novim kilometrima staze.

„Ćiro – put svjetske baštine“ povezuje gradove koji su već na UNESCO listi, kao i mjesta na tentativnoj listi UNESCO-a (Mostar, Počitelj, Vjetrenica, Radimlja, Boljuni). Želja partnera u projektu – Grada Čapljina, Općine Ravno i Općine Stolac, te partnera Kula Turist d. o. o. i  REDAH-a – je zadržati turiste i ponuditi im nezaboravan dojam autohtone južne Hercegovine kroz kulturno-povijesni sadržaj, gastronomiju i hercegovačku gostoljubivost.

Ćiro će kroz razvoj svog brenda i proizvoda poticati inovacije u kreiranju i plasmanu usluga i proizvoda.