036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Program pomoći Vlade RH za Hrvate u BiH: 50.000,00 € za grad Stolac

U Stocu su u petak na prigodnoj svečanosti uručeni ugovori o financijskoj pomoći u okviru Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu. Ugovori se dodjeljuju temeljem Javnog poziva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavljenog u studenom 2023. godine, a na temelju Zaključka Vlade Republike Hrvatske i Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu. Na Javni poziv zaprimljeno je ukupno 296 prijava, a stručno povjerenstvo za dodjelu financijske potpore odobrilo je njih 61.

Ovom prilikom Gradonačelnik Stoca, gosp. Stjepan Bošković potpisao je ugovor o financijskoj pomoći za projekt „Renovacija kuhinje u Dječjem vrtiću Stolac“, vrijedan 25.000,00 eura. Za još jedan projekt u našem gradu odobren je iznos od 25.000,00 eura i to za Dom zdravlja Stolac za „Ugradnju sustava grijanja/hlađenja u Hitnoj službi Doma zdravlja Stolac“. Ugovor je potpisao dr. Kazimir Raguž, ravnatelj Doma zdravlja Stolac.

Vlada Republike Hrvatske kontinuirano podupire brojne projekte i aktivnosti u cilju poboljšavanja položaja, očuvanja i povratka Hrvata, prvenstveno djelovanjem Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, ali i putem drugih ministarstava i svojih tijela.