036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Priopćenje Gradskog stožera Civilne zaštite

Jak potres magnitude 5,6 po Richteru zatresao je sinoć u 23.07 sati Bosnu i Hercegovinu. Epicentar je bio u općini Berkovići u mjestu Strupići.  Podrhtavanje tla koje je trajalo oko 30 sekundi osjetilo se na području grada Stoca. Prilikom potresa, na žalost jedna osoba smrtno je stradala. Riječ je mladoj djevojci E.S. (1994) iz Stoca.

Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnijela je jedan ljudski život. Ovim putem upućujemo iskrenu sućut obitelji Sefo zbog njihovog gubitka. Naše misli i molitve su u ovom trenutku s njima.

 

Povodom ovog tragičnog događaja, gradonačelnik Stoca  proglasio je nedjelju 24.travnja 2022. godine Danom žalosti na području Grada Stoca.

Jutros u 09 sati održana je sjednica Gradskog stožera Civilne zaštite. Tijekom noći u obilasku grada i na terenu bile su sve gradske službe (Komunalno poduzeće Stolac, DVD Stolac, Dom zdravlja Stolac, Crveni križ).  Tijekom dana sve službe nastavljaju s obilaskom terena i čišćenjem odrona, kamenja i žbuke koja je otpala s ruševnih i starih objekata, te s izvidima na terenu.

Dvije osobe zadržane su  u Kantonalnoj bolnici Safet Mujić na promatranju, a osobe s lakšim ozljedama zbrinute su u Domu zdravlja Stolac i pušteni su kući.

Pozivamo sve stanovnike grada da u ovim trenutcima ostanu smireni i da pretrpljenu materijalnu štetu na imovini prijave u Gradski stožer Civilne zaštite na broj 036 854 666.

 

                        

                                                                                                                                       

GRADSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

ZAPOVJEDNIK

Stjepan Bošković, dipl.ing.