036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Premijer RH Plenković s izaslanstvom u posjeti Stocu

Nakon Mostara, Čitluka i Čapljine uslijedio je boravak u Stocu s predstavnicima viših razina vlasti, gradonačelnikom Boškovićem i predstavnicima gradskih vlasti.

Uz predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića Stolac su posjetili i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Posjećena je Osnovna škola u Crnićima, čiju je modernizaciju pomogla Vlade RH, te je održan i kratki susret s ravnateljicom ove škole. Podrškom Vlade RH, izgrađena je potpuno nova školska sportska dvorana u krugu škole.

Izaslanstvo potom se uputilo u posjet nekropoli stećaka Radimlja i obilazak ove kulturne i povijesne baštine, gdje ih je dočekala ravnateljica JU Radimlja, Maja Lopin.

Posjeta Stocu završena je obilaskom crkvi sv. Ilije i susretom sa župnikom don Ljubom Planinićem. Goste su pjesmom dočekali mladi iz HKUD Stolac u narodnim nošnjama.