036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Predstavljanje projekta „EUnity in diversity“ u Stocu

JU Radimlja Stolac zajedno s Općinom Stolac od četvrtka 30.9.2021. do nedjelje 3.10.2021. bit će domaćin za sudionike projekta „I Care for Europe“ s bogatim programom i upoznavanjem s kulturnom baštinom Stoca.

Ovaj susret predstavnika članica Mreže “I Care for Europe” održat će se kao završni događaj u sklopu projekta “EUnity in diversity“, a održavanje projekta održat će se u sklopu stolačke manifestacije „Hercegovački plodovi Mediterana“.

Članovi mreže “I care for Europe”, koja je osnovana 2013., uključuje 11 malih općina iz šest zemalja: Čapljina (BiH), Rab, Rakovica (Hrvatska), Aquileia, Recanati, Tarcento (Italija), Piran (Slovenija), Bač (Srbija), Općina Bar (Crna Gora) i Grad Metković (Hrvatska) uključeni u projekt i aktivnosti Mreže, Javna ustanova “Radimlja” (u ime Općine Stolac) i Adriatic GreeNet-a kao tehničkog koordinatora mrežnih aktivnosti. Adriatic GreeNet je mreža malih Europskih gradova s bogatom kulturnom tradicijom. 

Svečano otvorenje 7. susreta predstavnika Mreže malih europskih kulturnih gradova „I Care for Europe“ održat će se u restoranu San Pjero u Stocu 30.9.2021., uz prigodan program. Idućega dana, u petak 1. 10. u sklopu sajma „Hercegovački plodovi Mediterana“ održat će se prezentacija tradicionalnih lokalnih kulturnih događanja i festivala sajmova svih jedanaest lokalnih zajednica uključenih u projekt: „EUnity in diversity“. Zatim će biti svečano otvaranje sajma gdje će posjetitelji moći uživati i razgledavati izlaganja.

U subotu, 2.10. sudionici  projekta će u pratnji lokalnih vodiča i ravnateljice JU Radimlja Stolac Maje Lopin ići u razgledavanje grada Trebinje, a pri povratku će se posjetiti špilja Vjetrenica koja je najpoznatija špilja u Bosni i Hercegovini i zaštićeni spomenik prirode.