036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Potpisani ugovori za projekte u Hercegovini vrijedni gotovo dva milijuna maraka

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić sa suradnicima boravio je u srijedu u radnoj posjeti Ljubuškom kako bi potpisao ugovore o sufinanciranju projekata koji će biti realizirani na području Hercegovine.

Ugovore s Federalnim ministarstvom prostornog uređenja ukupne vrijednosti 1.948.000 KM, uz gradonačelnika Stoca Stjepana Boškovića, potpisali su i predstavnici Grada Mostara, Širokog Brijega i Ljubuškog, te Općina Grude, Posušje, Ravno, Čitluk i Neum,  i Župe svetog Mihovila Arkanđela Drinovci. Ukupno 21 ugovor za deset hercegovačkih općina i gradova.

Sredstva su iz Proračuna Federacije BiH dodijeljena za sljedeće transfere: „Kapitalni transferi drugim razinama vlasti i fondovima – sudjelovanje Vlade FBiH u sufinanciranju županijskih i lokalnih zajednica – zaštita nacionalnih spomenika“, “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za projekt utopljavanja zgrada radi uštede energije” i “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta”.

Ministar Nedić čestitao je potpisnicima ugovora na uspješno podnesenim prijavama za financijska sredstva i izrazio nadu kako će projekti za koje su dodijeljena sredstva uskoro biti realizirani. “Želim da se postupci koji slijede, u smislu odabira izvođača i u konačnici izvođenja samih građevinskih radova, čim prije realiziraju kako bi svi ovi projekti bili na korist stanovnicima Hercegovine i jednako tako i cijele Federacije BiH” poručio je Nedić.

Među dodijeljenim sredstvima su i dva projekta za koje je Grad Stolac dobio 170.000 KM i to za projekte “Stabilizacija stijenske mase na istočnim padinama naselja Stolac – dionica Kukavac” u iznosu od 120.000 KM i “Izrada projektno-tehničke dokumentacije konzervacije, restauracije, rekonstrukcije, sanacije i revitalizacije donjeg dijela Starog grada Stolac” u iznosu od 50.000 KM.