036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Osma Stolačka tarča: Bitka za Hercegov grad u punoj pripremi

Osma srednjovjekovna sajamska manifestacija Stolačka tarča održati će se 26. i 27. svibnja 2023. godine na starom gradu Vidoškom iznad Stoca.

Kakav je ovogodišnji program i što posjetitelji mogu očekivati otkrio je predsjednik Povijesne postrojbe vitezovi herceg Stjepana Kosače iz Stoca, Anđelko Šutalo: “Stolačka tarča, vjerujem većini već dobro poznata srednjovjekovna manifestacija, ove će se godine održati u petak i subotu, 26. i 27. svibnja 2023. godine u Stocu. Osma je ovo manifestacija koju organizira ekipa okupljena u Povijesnu postrojbu vitezova Herceg Stjepana Kosače uz potporu grada Stoca”.

Manifestacija koja iznova oživljava davna vremena naše povijesti i ove će godine ponuditi zanimljiv i izrazito bogat dvodnevni program: Viteške i plesne skupine iz BiH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Mađarske, predstave za djecu, razne radionice za djecu i odrasle, bogatu gastro ponudu, te zabavu uz zvuke fantastičnog srednjovjekovnog sastava – Holoeneck Hungarica i uvijek atraktivan nastup trbušne plasačice Azre Grljević, kazao je Šutalo.

Petak 26.05. posebno je namijenjen mlađoj publici koja će moći uživati u raznim igrama: skakanje u vreći, kamena s ramena, povlačenje konopa i sl. Po prvi puta ove godine moći će posjetiti životinjski svijet: razne domaće i divlje životinje, te će se moći okušati u jahanju.

Posebno će biti zanimljiv nastup sokolara iz Srbije-Hanija Girgisa, koji sa svojim dresiranim pticama radi razne akrobacije i prelete iznad publike.

Bitka za Hercegov grad je u punoj pripremi, čaše hrabrosti se ispijaju, oštre se koplja i mačevi, lašte se oklopi. Posljednji vikend u svibnju rezervirajte za Stolac, zaključio je Šutalo.