036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Održano svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju za akademsku 2021./2022.

Danas su  u salonu Gradske uprave  svečano potpisani ugovori o dodjeli  stipendija za akademsku 2021/2022. godinu.  Prije potpisivanja, prisutnima se obratio gradonačelnik  Stjepan Bošković. U svom govoru je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da se i u ovoj godini izdvoje sredstva za pomoć studentima s područja Stoca.

„Čestitam vam na dobivenoj stipendiji i želim da i dalje nastavite putem kojim ste krenuli i na kraju okrunite vaš trud završetkom studija. Ove godine stipendiju je dobilo 46 studenta. Osigurali smo i ove godine isti iznos kao i prošle godine. Ovo je jedan oblik potpore i pomoći svim našim studentima da lakše završe fakultetsko obrazovanje, i budu na raspolaganju našem Gradu svojim akademskim znanjem, a sve u cilju razvoja našeg grada kako bi zajedničkim snagama stvorili bolje uvjete života u Stocu“ studentima je poručio gradonačelnik.

Stipendiju je u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od 800,00 KM dobilo ukupno 46 studenata. Prije potpisivanja ugovora gradonačelnik je u svom uredu ugostio najbolje učenike četiriju škola sa područja grada Stoca.