036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Održana Vidoška pjesnička noć

Sinoć je u sklopu Stolačkog kulturnog proljeća u organizaciji Matice hrvatske Stolac i općine Stolac, na Radimlji održana književna manifestacija Vidoška pjesnička noć.

Večer je glazbom otvorila glazbena skupina ”Vidoštačka kraljica”. Načelnik općine Stolac, Stjepan Bošković u svom je govoru rekao kako Matica hrvatska Stolac kao institucija drži do ljudi koji su puno dali za rad Matice. Tako je posebno priznanje za doprinos, promicanje ugleda i rada Matice hrvatske Stolac dobio gospodin Željko Raguž. Stalni član i glavni urednik Zbornika Stolačkog kulturnog proljeća.

Zbornik radova “Stolačko kulturno proljeće 2021.” predstavio je prof. dr. Miroslav Palameta. Zbornik je izlazio  i u najtežim godinama, objavljen je i lani 2020-oj godini pandemije. Zbornik je ove godine posvećen pjesniku Stojanu Vučićeviću.

Svojim stihovima večer su upotpunili; Pero Pavlović, Ružica Soldo, Ivan Sivrić, Ivo Raguž, Marina Kljajo-Radić, Miljenko Stojić, Ljubo Krmek, Ivan Dugandžić i Leon Raič.

Nagradu Matice hrvatske Stolac Hrvatski stećak, rad akademskog kipara Stjepana Skoke za osobit doprinos hrvatskoj književnosti povjerenstvo je jednoglasno dodijelilo fra Šimunu Šiti Ćoriću. Nagrađenik je književnik, psiholog i kantautor ali iznad svega “čudesno običan redovnik” (Antun Lučić). Autor je više knjiga literarnog i znanstvenog sadržaja, uvršten je u brojne domaće i strane antologije.

{slike}vidoška2021{/slike}