036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Održana promocija knjige “Oči moje djece” autorice Cvije Goluža

Pod pokroviteljstvom Matice hrvatske Stolac i Općine Stolac 6. ožujka 2020. u predivnom ambijentu pastoralnog centra Sarsenterum u Stocu održana je večer za pamćenje. Riječ je o promociji knjige “Oči moje djece”, autorice i stolačke učiteljice Cvije Goluža.

U večer su nas glazbom uvele dame djevojačke skupine Vidoštačka Kraljica nakon čega je voditeljica pozvala predsjednika Matice hrvatske Stolac dr. Mladena Boškovića koji se prigodnim govorom nazočnima obratio i zahvalio na rijetko viđenom odazivu.
Dvorana je bila premala za sve goste i prijatelje Stoca i same autorice.  Njezin rad i knjigu u vrlo nadahnutom i emocionalnom govoru predstavile su recenzentice Marijana Krmek i Andreja Pehar. 

Knjiga je rad autorice od početka njezinog rada u školi od 1994. pa do danas, a u knjizi se provlače niti tradicije i duhovnosti pa je dobar tekst i za djecu i za odrasle.

U zabavnom dijelu programa večer su oplemenili i obogatili članovi Dramske skupine, Cvijini učenici svojom izvedbom igrokaza te iznimno talentirana mlada glazbenica Iva Goluža skladbom “Dugo u noć, u zimsku bijelu noć”.

Na samom kraju nazočnima se obratila i zahvalila sama autorica Cvija Goluža koja je prvotno zamišljenu damsku večer posvetila prerano preminulom Stočaninu Mateju Raiču riječima: ,,Nebo anđele zove! Jednog je upravo uzelo k sebi. Ovu, prvotno zamišljenu žensku večer, posvetih njemu, našem Mati.“

Druženje je završeno uz glazbu Vidoštačke Kraljice. Tako je na dostojanstven, korizmenom vremenu prikladan način završeno druženje koje će se još dugo pamtiti po eleganciji, profinjenosti i ljepoti.

 {slike}cvija{/slike}