036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Održana IX. sjednica GV Stolac

U salonu gradske uprave održana je u danas IX. sjednica Gradskog vijeća Stolac. Na sjednici su vijećnici nakon utvrđenog dnevnog reda i izvoda iz zapisnika sa VIII. sjednice GV Stolac usvojili Odluku o izmjenama i dopunama odluke o usvajanju Proračuna grada Stoca za 2023. godinu, Odluku o usvajanju izvješća o izvršenju Proračuna grada Stoca za 2022.godinu i Odluka o usvajanju završnog računa Grada Stoca za 2022. godinu.

Proteklu godinu prema izvješću obilježili su početak izgradnje Gradske športske dvorane, nastavak radova na kapitalnom projektu vodovoda na Dubravskoj visoravni, okončanje radova na obnovi i adaptaciji Kulturnog centra Stolac, stvaranje još boljih uvjeta u GPZ Hodovo s ciljem privlačenja što većeg broja investitora. Sve urađeno u 2022. godini predstavlja dobru osnovu za nastavak započetih projekata i otvaranje novih investicija u 2023. godini.

Usvojene su i Odluka o načinu i kriterijima za dodjelu stipendija studentima sa područja Grada Stoca u akademskoj 2022./2023. godini, te Odluka o subvencioniranju zapošljavanja volontera-vježbenika i nezaposlenih osoba na evidenciji Službe za zapošljavanje HNŽ – Podružnica Stolac.

Na dnevnom redu našla se i Odluka o prethodnoj suglasnosti na Nacrt Statuta Turističke zajednice Grada Stoca. Nakon što je  vijeće na prethodnoj sjednici donijelo Odluku o osnivanju Turističke zajednice Grada Stoca, koja se osniva radi razvoja turizma, unapređenja turizma i promocije turizma na području Grada, potrebno je usvojiti i Statut TZ Grada Stoca.

Novi članovi Povjerenstva za procjenu prometne vrijednosti nekretnina su Tomislav Prkačin (predsjednik), Katica Marković (član), Ivana Bošković (član) i Anesa Tuka (član).