036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Održan Advent u Stocu

Protekli vikend (3.-4.12) u Stocu je bio rezerviran za manifestaciju „Advent u Stocu“ koju su organizirali mladi iz ove općine. Početak je bio u pravom Božićnom duhu, održana je tribina za mlade pod naslovom „Tvoj slavni dolazak iščekujemo“. Predavač je bio don Ivan Turudić, župnik u župi sv. Ivana apostola i evanđeliste u Mostaru.

U sklopu Adventa održane su i kreativno-edukacijske radionice za djecu Osnovne škole Stolac i Osnovne škole Ravno. Radionice su bile organizirane u sportskoj dvorani, djeca su kroz igru izrađivala paketiće, a poslije je bio upriličen zabavni program.

U subotu je održana središnja manifestacija „Dobrotvorno kuhanje“. Lijepo vrijeme i ugodni mirisi privukli su mnoge posjetitelje u središte grada na Bregavi. Za ovogodišnji advent spremila se posebna ponuda za svačiji ukus. Tijekom dana posjetitelji su imali priliku kušati tradicionalne proizvode, a u večernjim satima uživati uz grupu Konoba koja je zabavljala sve nazočne. Ovo je već tradicionalni događaj u Stocu koji je humanitarnog karaktera, pa će sav prikupljeni novac bit će darovan najpotrebitijim iz općine Stolac.

Advent u Stocu nastavit će se i sljedećih dana kada ćete moći sudjelovati na zornicama u stolačkim župama, Božićnom koncertu, te kušanju kuhanog vina u kućicama u središtu grada koje ove godine stvaraju poseban ugođaj.

{slike}061221{/slike}