036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Obnovljene učionice u Pš Hodovo

Nastava u školskoj 2023./2024. godini započela u ponedjeljak, 4. rujna. Početku nove školske godine vesele se svi učenici, a poseban razlog za veselje imaju učenici koji pohađaju područnu školu na Hodovu. Naime, zgrada područne škole obnovljena je tijekom ljeta i učenike su na početku nove školske godine dočekale lijepo uređene učionice koje će učenicima i učiteljima pružati bolje uvijete za rad.

Realizaciju projekta Obnove zgrade Pš Hodovo  financirali su Grad Stolac i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Ukupan iznos projekta obnove i sanacije zgrade Područne škole Hodovo iznosio je 65.445,71 KM, a izvođači radova su G.P. Hercegovinainvest d.o.o.

Radila se obnova zidova, krečenje jednog dijela učionica, urađeni su novi podovi i novi sanitarni čvor u kojem su uklonjeni stari elementi i pločice i postavljeni novi. Na ulazu u školu, točnije u pred prostoru postavljeni su novi otvori.

Program pomoći Republike Hrvatske za povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje u koordinaciji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Ovim projektom učenicima koji će pohađati nastavu u ovoj školi je značajno poboljšana kvaliteta za učenje i rad. Ulaganje u obrazovanje je najbolje ulaganje u budućnost!