036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Obavezna preventivna deratizacija u Stocu 21. i 22. listopada

Iz Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije obavještavaju da je u tijeku druga faza obavezne preventivne deratizacije. Cilj akcije je smanjenje broja glodavaca na biološki podnošljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području županije. Provođenje deratizacije u općini Stolac održat će se 21. i 22. Listopada 2019.

 Ova akcija će se provoditi postavljanjem otrovne mase na javne i zelene površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, obale rijeka, kanalizacijske šahtove, deponije čvrstog otpada, groblja, ruševne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

Deratizacija se provodi suvremenim i efikasnim sredstvima za uništavanje glodavaca a postavljeni mamci su OTROV. Moli se stanovništvo da otrove ne diraju i ne pomjeraju sa postavljenih lokacija.

Mole se vlasnici životinja da u periodu provođenja deratizacije, životinje drže zatvorene ili pod nadzorom.

Iz Zavoda za javno zdravstvo pozivaju sve subjekte na suradnju pri izvođenju deratizacije kako bi bila provedena što kvalitetnije i s očekivanim učinkom kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva.