036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Nova LED rasvjeta u Ulici kneza Mihajla Viševića

U sklopu programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Grad Stolac je kroz projekt Energetski učinkovita javna rasvjeta za razvoj lokalne zajednice početkom kolovoza realizirao projekt “Rekonstrukcija rasvjete u Ulici kneza Mihajla Viševića” kojeg je financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Nakon potpisivanja ugovora provedena je zakonom propisana procedura za izbor izvođača radova, a sama realizacija projekta započela je početkom kolovoza. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 66.000,00 KM. a radove je izvodilo poduzeće “Projecta” d.o.o iz Mostara.

Završeni su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji javne rasvjete, umjesto stare rasvjete postavljena su nova LED rasvjetna tijela koja imaju visok stupanj osvjetljenja uz minimalnu potrošnju električne energije. Zamijenjena 21 stara neefikasna svjetiljka novom LED svjetiljkom čime će se povećati sigurnost sudionika u prometu, uštedjeti u potrošnji električne energije kao i porast kvaliteta života stanovnika na području Grada.