036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Održano svečano potpisivanje stipendija za akademsku 2018./2019.

Danas su  u Salonu općine Stolac svečano potpisani ugovori o dodjeli  stipendija za akademsku 2018/2019. godinu.  Prije potpisivanja, prisutnima se obratio načelnik općine Stjepan Bošković. U svom govoru je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da se i u ovoj godini izdvoje sredstva za pomoć studentima sa područja općine Stolac.

 

„Čestitam vam na dobivenoj stipendiji i želim da i dalje nastavite putem kojim ste krenuli i na kraju okrunite vaš trud završetkom studija. Ove godine stipendiju je dobilo 36 studenta. Osigurali smo i ove godine isti iznos kao i prošle godine. Ovo je jedan oblik potpore i pomoći svim našim studentima da lakše završe fakultetsko obrazovanje, i budu na raspolaganju našoj Općini svojim akademskim znanjem, a sve u cilju razvoja naše općine kako bi zajedničkim snagama stvorili bolje uvjete života u općini Stolac“ studentima je poručio načelnik.

Stipendiju je u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od 800,00 KM dobilo ukupno 36 studenata. Prije potpisivanja ugovora općinski načelnik je u svom uredu ugostio najbolje učenike četiriju škola sa područja općine Stolac.

{slike}stipendije_19{/slike}