036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Načelnik općine Stolac poziva sve žitelje da se pridržavaju uputa, mjera i preporuka

Zapovjednik stožera civilne zaštite i načelnik općine Stolac, Stjepan Bošković poziva sve žitelje općine da se pridržavaju uputa, mjera i preporuka Federalnog stožera civilne zaštite, županijskog i našeg lokalnog Stožera civilne zaštite, kao i preporuka medicinskog osoblja.

Ulazimo u ključno vrijeme borbe s koronavirusom i sada je potrebna odgovornost i ozbiljnost svakog od nas. Protiv epidemija se možemo boriti samo zajednički. Sukladno stanju izazvanim pojavom i širenjem koronavirusa, poštujmo praktične upute ponašanja za smanjenje širenja virusa.

 Važno je da se svi strogo pridržavamo higijenskih uputa i što manjeg kretanja i stupanja u kontakt s drugim ljudima, kako  bi  mogućnost širenja virusa sveli na što manju mjeru. Jer to je u ovom trenutku ključno za suzbijanje epidemije. BiH i Hercegovačko-neretvanska županija je na vrijeme krenula s mjerama prevencije, koje uključuju i mjeru samoizolacije i karantene, koje su se pokazale kao najvažnije mjere prevencije . Svi oni koji se nalaze u samoizolaciji neka se pridržavaju mjera i na taj način spriječe širenje zaraze.