036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Ministri Bevanda i Prkačin u radnoj posjeti Stocu

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković danas je u svom uredu održao radni sastanak s ministrima u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije. U prvoj službenoj posjeti Stocu boravili su ministri prometa i veza Ivo Bevanda i ministar za pitanja branitelja Đuro Prkačin. Na sastanku je gradonačelnik upoznao predstavnike županijske vlasti s brojnim projektima koje je lokalna zajednica u Stocu uspješno realizirala u proteklom razdoblju. Poseban naglasak stavljen je na projekte koji su sufinancirani od Vlade HNŽ, a imaju veliki značaj za Stolac.

Ministar za pitanja branitelja upoznao je gradonačelnika o Uredbi o jedinstvenim kriterijima i pravilima za zapošljavanje branitelja i članova njihovih obitelji u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koja je jučer donesena na sjednici Vlade na prijedlog Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ. Uredbom je propisan postupak primjene Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji pri zapošljavanju na način da prioritet imaju članovi obitelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja, ratni vojni invalidi, dobitnici ratnih priznanja i odličja, razvojačeni branitelji, kao i djeca i supružnici branitelja svih pobrojanih kategorija. Primjena Uredbe odnosi se na sve prijeme u radni odnos u županijska tijela uprave, županijske upravne organizacije, jedinice lokalne samouprave, kao i u sve pravne subjekte čiji je osnivač Županija, jedinica lokalne samouprave, odnosno koje se financiraju iz njihovih proračuna s udjelom od najmanje 25 %. Korisnici prava po ovoj uredbi moraju imati prijavljeno prebivalište u HNŽ-u najmanje pet godina prije objave natječaja na koji se prijavljuju.

Županijski ministar prometa i veza Ivo Bevanda izvijestio je gradonačelnika o tekućim aktivnostima i najavio kako će Ministarstvo prometa i veza nastaviti, u sklopu svojih redovitih aktivnosti, davati puni doprinos obnovi i održavanju svih prometnica koje su u njihovoj mjerodavnosti. „Prometna infrastruktura iznimno je bitna želimo li postizati bolje ishode kada je u pitanju turizam, ali i gospodarstvo u cjelini. Ovaj posjet potvrda je spremnosti cijele Vlade biti podupiratelj daljnjega razvitka Stoca kroz aktivnosti svih naših resora“ zaključio je Bevanda.