036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ Mario Jurica boravio u radnoj posjeti Stocu

U sklopu pripremnih aktivnosti za utvrđivanje Programa rada Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije,  ministar Mario Jurica, zajedno sa suradnicima, danas je posjetio je Grad Stolac, gdje je s gradonačelnikom Stjepanom Boškovićem razgovarao o zajedničkim aktivnostima unaprjeđenja stanja u sektoru voda i poljoprivrede.

„Proteklih dana obilazimo jedinice lokalne samouprave  koje su u Programu utroška sredstava iz vodnih naknada i Programu utroška sredstava iz rekultivacije, to jest promjene namjene zemljišta. Želimo čuti i prijedloge općinskih i gradskih razina jer oni su ipak ti koji imaju neki bolji pogled na koji način plasirati ta sredstva. Ovim posjetama želimo poboljšati i unaprijediti suradnju resornog ministarstva sa svim općinama i gradovima naše Županije“ kazao je ministar Jurica.

Gradonačelnik Stjepan Bošković zahvalio je ministru na dolasku, pohvalivši je inicijativu da se zajedničkom suradnjom odrede prioriteti lokalnih zajednica u području poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Istaknuo je kako je Stolac prije svega Dubravska visoravan poljoprivredni kraj i kako se veliki dio stanovništva bavi upravo poljoprivredom te im je iznimno važna potpora koja dolazi iz Ministarstva.