036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Matica hrvatska Stolac darovala knjige za dvije osnovne i Srednju školu u Stocu

Predsjednik Matice Hrvatske Stolac dr. Mladen Bošković uručio je danas darovnice s preko 200 objavljenih knjiga u nakladi Matice hrvatske, ravnateljicama Osnovne škole Stolac, Osnovne škole Crnići te ravnateljici Srednje škole u Stocu. Ovim se nastoji obogatiti knjižnični fond u knjižnicama koje djeluju u dvije osnovne i Srednjoj školi u Stocu.

Ravnateljice su zahvalile na darovanim knjigama, istaknuvši kako Matica hrvatska Stolac dugi niz godina potiče učenike škola u literarnom djelovanju i stvaranju koje nagrađuje i potom objavljuje u svom Zborniku.

Matica hrvatska Stolac osnovana je 12. lipnja 2000. godine. Već u prvim godinama svoga djelovanja Matica je tražila načine i putove kako bi iznašla svoje mjesto u kulturnom djelovanju općine. Pokrenuli su sada već tradicionalnu kulturnu manifestaciju Stolačko kulturno proljeće. U okviru spomenute manifestacije pokrenut je istoimeni zbornik.

Godine 2011. Matica hrvatska Stolac je u sklopu obilježavanja Stolačkog kulturnog proljeća pokrenula i Vidošku pjesničku noć, noć susreta pjesnika iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Boke kotorske i Vojvodine.

Uza sve spomenuto, Matica hrvatska Stolac i tijekom godina, a osobito uz Dan općine i patron Župe priređuje prigodne promocije knjiga i izložbe slika. Tijekom svih ovih godina postojanja Matica hrvatska Stolac, izdala je i zavidan broj raznih tiskovina. Uz izdavačku djelatnost, pripomogla je mnoge književnike, što otkupom knjiga, što sudjelujući kao donator za izdanja drugih institucija.

{slike}170921{/slike}