036 853 101

grad@stolac.gov.ba

U Osnovnoj školi Stolac ugradili lift za učenike s invaliditetom

Posljednjih dana intenzivno se radi na zbrajanju materijalnih šteta i posljedica koje je iza sebe ostavio razorni potres. Spriječeni tim nesretnim događajem u Osnovnoj školi  u Stocu nisu bili u u mogućnosti objaviti već spremnu vijest o hvalevrijednom projektu.

Osnovna škola Stolac, kao i svaka druga odgojno-obrazovna ustanova, brine o svakom učeniku i osluškuje njegove individualne potrebe. Zbog toga se svakodnevno prilagođavaju njihovim mogućnostima i sposobnostima te zajedničkim snagama iznalaze rješenja, vodeći se načelima inkluzije. Uspješna inkluzija znači kako su sva djeca aktivno uključena u odgojno – obrazovne aktivnosti.

„Budući da od ove školske godine našu školu pohađa i učenica s invaliditetom odlučili smo njoj, ali i budućim generacijama olakšati prepreke na koje nailaze tijekom svog školovanja. Svjesni te situacije obratili smo se Osnivaču te smo u vrlo kratkom roku dobili pozitivan i podržavajući odgovor. Ubrzo se krenulo sa izgradnjom lifta koji će im pomoći u pohađanju kabinetske nastave“ riječi su to Katarine Matić ravnateljice škole.

Podsjetimo da je ovo tek druga škola u Hercegovačko – neretvanskoj županiji koja ima lift. U školi su ponosni smo na to što konačno mogu pomoći učenicima s invaliditetom u lakšem sudjelovanju u odgojno – obrazovnom procesu te im školovanje učiniti bezbrižnijim.

Iz škole se zahvaljuju nastavnom osoblju i domaru koji su cijelu školsku godinu nesebično i velikodušno pomagali učenici u dolasku do kabineta informatike, a koji se nalazi na prvom katu škole.