036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Katić, Pravdić i Čović u obilasku dvorane i obilaznice

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, direktor JP Ceste Federacije BiH Ljubo Pravdić i Dragan Čović zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH boravili su u radnoj posjeti Stocu. Zajedno s gradonačelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem obišli su  sportsku dvoranu u izgradnji i novoizgrađenu stolačku obilaznicu koja se intenzivno gradila prethodnih mjeseci. Obilaznica je puštena u promet a njezinom izgradnjom automobili na putu prema Neumu više ne moraju prolaziti kroz Stolac.

„Nama u Stocu ova cesta puno znači, danas imamo novi most preko Bregave, nove građevinske objekte, 3 kružna, jedan dio grada prometno otvaramo. Ne samo jedan dio, nego cijeli Stolac otvaramo prometno. Od prije četiri godine kada je grad bio prometno izoliran, grad u koji se slučajno svraćalo, danas postaje prometno čvorište na koju god stranu krenete“ rekao je gradonačelnik Bošković.

Andrijana Katić, federalna ministrica prometa i komunikacija prilikom današnje posjete istaknula je kako će ministarstvo nastaviti podupirati projekte koji za cilj imaju poboljšanje prometne infrastrukture u Stocu. „Stolac ostaje u fokusu ministarstva i kroz Jadransko-jonski koridor, ali i kroz sanaciju lokalnih prometnica i cesta. Smatram da će svi ovi projekti koji jako važni za lokalnu zajednicu doprinijeti razvoju turizma, gospodarstva ali i unaprijediti kvalitetu života ljudi koji ovdje žive“ kazala je ministrica Katić.

„Svjedočimo danas kako je konačno završena obilaznica Stoca čijom izgradnjom se centralni dio zemlje približio moru odnosno Neumu. Projekat koji se financira iz međunarodnih kreditnih institucija, prije svega Svjetske banke (WB) i Europske investicijske banke (EIB) kroz program modernizacije cesta. Ukupna dužina je 1350 metara, a izvođač radova bio je HP Investing iz Mostara, Euro-Asfalt iz Sarajeva i Putevi Grude. Ukupna vrijednost radova je 5,3 miliona KM. Projekt je radila Integra iz Mostara. U izgradnju obilaznice ukupno je investirano oko 6,6 miliona KM“ naveo je Pravdić.

Radovi na novoj sportskoj dvorani u Stocu idu po planu i trenutno se završava postavljanje čelične konstrukcije, na koju idu krovni paneli. Uskoro bi dvorana trebala biti pokrivena, a nakon toga se kreće s unutarnjim uređenjem. Završetak radova i svečano otvaranje planirani su na jesen iduće godine.