036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Javni poziv za učešće u projektu Jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini

JAVNI POZIV

ZA UČEŠĆE U PROJEKTU JAČANJE PROIZVODNJE TREŠNJE U HERCEGOVINI ( Strengthning of cherry production in Herzegovina )

koji se implementira od strane Jaffa-Komerc d.o.o. i Njemačke vladine razvojne organizacije Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit GmbH ( GIZ ) a u okviru DEVELOPPP. De programa, financiranog od strane Saveznog Ministarstva za privrednu suradnju i razvoj ( BMZ ) Savezne Republike Njemačke.

O projektu :

Projekt pod nazivom Jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini je trogodišnji projekt koji u svojoj suštini doprinosi razvoju strukturirane i ka tržištu orijentirane proizvodnje trešnje u regiji Hercegovine i to u općinama Mostar, Stolac, Čapljina, Ljubuški i Široki Brijeg. Kao lider na tržištu Jaffa-Komerc želi kroz ovaj projekt izgraditi formalnu kooperantsku strukturu od 50-100 manjih proizvođača sa iskustvom u poljoprivredi i voćarstvu.

U okviru projekta će odabranim kooperantima biti podijeljeno do 7500 dvogodišnjih sadnica trešnje ( sorte Ferrovia i /ili Celeste ) te se Jaffa-Komerc d.o.o. obvezuje na otkup trešanja proizvedenih u skladu sa zahtjevima stručnjaka angažiranih na projektu, što će biti regulirano posebnim ugovorom.

Poseban fokus u okviru projekta se stavlja i na izgradnju kapaciteta u smislu stručnih obuka i razmjenu iskustva ali i praktičnog treninga i to prema zahtjevima Global GAP i Global Gap 2 standarda za sve odabrane učesnike projekta i zainteresirane proizvođače.

Javni poziv jer otvoren do 15.09. u 12:00 sati a potrebnu dokumentaciju dostavite lično u zatvorenoj koverti ili putem pošte na adresu :

Jaffa -Komerc d.o.o.

Dokumentacija za Javni poziv Jačanje proizvodnje trešnje u Hercegovini

88201 Blagaj – Mostar Ili pak putem e-maila na info1@jaffakomerc.com

Kriterij za učešće :

1. Popunjen prijavni obrazac uključujući tražene priloge

2. Podnositelj zahtjeva mora biti državljanin Bosne i Hercegovine

3. Adresa prebivališta mora biti na području Hercegovačko-neretvanskog kantona ili Zapadno-hercegovačkog kantona

4. Minimalno 1 dulum (1000m2) zemljišta u svom vlasništvu ili na dugoročnu koncesiju od minimalno 15 godina.

5. Obezbjeđeno navodnjavanje zemljišta (provjera se vrši prilikom posjete komisije)

6. Popunjena izjava o spremnosti za sudjelovanje u svim edukativnim projektnim aktivnostima ( u okviru obrasca za prijavu )