036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Izmjene i dopune zapovijedi

Na Šesnaestoj izvanrednoj telefonskoj sjednici održanoj  dana 10.04.2020.godine, d o n o s i

IZMJENE I DOPUNE ZAPOVIJEDI

(broj : 17-06-40-16-46/20 od 09.04.2020.godine)

  1. Zapovijeda se zabrana kretanja građanima HNŽ izvan  mjesta svoga prebivališta s ciljem ograničavanja civilnog prometa između općina/gradova unutar HNŽ.
  2. Kretanje izvan mjesta prebivališta građanima HNŽ bit će omogućeno samo uz posjedovanje propusnice izdane  od strane općinskih/gradskih i Županijskog stožera civilne zaštite.
  3. Zapovijeda se općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da prilikom izdavanja propusnica iz točke 2. ove zapovijedi budu vrlo rigorozni.
  4. Iz ove Zapovijedi su izuzete službe MUP-a, Županijskog tužiteljstva HNŽ, sudskih institucija s područja HNŽ, vatrogastva, hitne medicinske pomoći, kao i sve one službe koje su izuzete u ranije donesenim zapovijedima stožera civilne zaštite (… poslodavci, slobodan protok  roba, osobe kojima je potrebna žurna medicinska pomoć …).
  5. Zapovijeda se općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite da ažurirane popise o  izdanim propusnicama pravodobno dostave ovlaštenim policijskim postajama/upravama, što su dužni  činiti i poslodavci koji ažurirane popise o izdanim propusnicama moraju dostavljati općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite.
  6. Ranije izdane propusnice koje su izdavali ovlašteni pravni subjekti o kretanju u vrijeme trajanja policijskog sata vrijede i za ovu zapovijed.
  7. Odgovornost za provedbu ove zapovijedi je izričito na općinskim/gradskim stožerima civilne zaštite, a nadzor nad provedbom na MUP-a HNŽ.
  8. Zapovijed stupa na snagu 10.04.2020.godine u 5:00 sati i traje do daljnjeg