036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Foto: Započela izgradnja novog parka u Stocu

Projekt izgradnje i uređenja novog parka u Stocu  ovih dana krenuo je u svoju realizaciju. Radi se o parceli u vlasništvu Općine Stolac koja se nalazi u Humskoj ulici, preko puta Namexa. Napominjemo da je riječ o već postojećem parku, tj. plohi sa zelenom površinom bez staze i biljne flore.

Projektom će se zelena površina modernizirati, dobit će se pješačke staze za šetanju, a u sredini parka biti će smješteno dječje igralište u dvije zone. Planirana je ugradnja kompletne nove led rasvjete parka kako bi se omogućilo što duže produženje igre u ljetnim i večernjim satima, te klupe za sjedenje i korpe za otpatke. Kako se radi o plohi bez biljne flore, zasadit će se nova stabla i grmovi. Novi nasadi predviđaju listopadno i vazdazeleno drveće kao i listopadne i vazdazelene grmove.

U djelu slobodne površine koja nije ozelenjena izgradit će se parkiralište za automobile, kako za korisnike parka tako i za stanare susjednih zgrada. Ulaz u park predviđen je iz dvaju ulica, dijagonalno jedan naspram drugoga. Na sredini parka između šetnica predviđeno je dječje igralište podijeljeno u dvije zone sa gumenom podlogom. Na platou igrališta postavit će se sprave za igranje i zabavu djece.

Ukupna površina uređenog prostora novog parka trebala bi iznositi 2450 m2, od toga zelene površine zauzele bi 1248m2, staze za šetanje 651 m2, a parking površina za 18 vozila i prometnica 447 m2, te dječje igralište 85 m2. Ukupna vrijednost radova iznosi 190 000,00 KM a izvođač radova je S.O.R. Rotim iz Čapljine. U konačnici park kada bude gotov bit će jedno od ljepših mjesta u gradu za dječju igru.