036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Dodijeljene stipendije i održan prijem za najbolje učenice i učenike srednje i osnovnih škola s područja Stoca

Danas su u salonu Gradske uprave Stolac svečano potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija za akademsku 2022./23. godinu. Prije potpisivanja, prisutnima se obratio gradonačelnik Stjepan Bošković.

U svom govoru je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da su se i u ovoj godini u proračunu izdvojila sredstva za pomoć studentima sa područja Grada Stoca. „Ove godine stipendiju su dobila 34 studenta. Osigurali smo isti iznos kao i prošle godine i nadamo se kako će barem dijelom pomoći u školovanju s obzirom na cijene semestara i studentski život. Želim vam svima ugodno ljeto i da se lijepo odmorite“, zaključio je gradonačelnik.

Stipendiju je u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od 800,00 KM dobilo ukupno dobilo 34 studenata. Prije potpisivanja ugovora gradonačelnik je u svom uredu ugostio najbolje učenike svih škola sa područja grada Stoca.  Gradonačelnik je srdačno učenicima čestitao na ovom izvanrednom postignuću, ali i uspjesima koji su prethodili izboru za najbolje učenike generacije. Ema Marić učenica je generacije u Osnovnoj školi Stolac, Marija Bošković učenica je generacije u Osnovnoj školi Crnići. U Prvoj osnovnoj školi Stolac učenica generacije je Lejla Obradović, dok su u Srednjoj školi  Stolac učenici generacije Josipa Raguž i Madžid Zaklan. Svim učenicima uz novčane nagrade uručeni su i darovi Grada Stoca.