036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Dani kruha i zahvale za plodove zemlje 2021

Dani kruha su dani zahvalnosti za plodove zemlje i obilježavaju se svake godine tijekom listopada, a on  nas je iznenadio vremenskim prilikama neočekivanim za ovo doba godine. No  to nije spriječilo učenike Osnovne škole Stolac u tradicionalnom obilježavanju Dana kruha i zahvale za plodove zemlje.

Vrijedne ruke mama, tata, baka, teta i djece pripremile su najljepše košare za petak 15. listopada. Svi učenici od 1. do 9. razreda u pratnji svojih učitelja i ostalih djelatnika škole, košare su izlagali u središtu grada. Na izložbu su stigli mnogobrojni, ispraznili košare, a napunili kasice svojim dobrovoljnim prilozima. Prikupljena novčana sredstva dodijelit će se potrebitima u našoj općini.  Košare su obradovale i štićenike “Doma za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba” Stolac. Istoga dana svoje Dane kruha, nešto skromnije u svojim razredima s učiteljicama proslavili su i u Osnovnoj školi na Crnićima.

Dani kruha obilježavaju se i u Dječjem vrtiću Stolac. Odgajateljice i djeca iz vrtića, veselo su prošetali danas do centra grada, gdje su uz geslo “Dođi kupi, nismo skupi”  svoje proizvode ponosno pokazali svima. Plodove je blagoslovio stolački župnik don Ljubo Planinić.

{slike}dk21{/slike}