036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Dan grada Stoca -Program

I ove godine  u Stocu se slavi Ilindan – patron Župe sv. Ilije Proroka i Dan grada. Svake godine Grad u suradnji sa Crkvom priprema bogati vjerski, kulturni i zabavni program kako bi se na odgovarajući način obilježio ovaj dan.

Gradonačelnik Stjepan Bošković će u salonu Gradske uprave, u četvrtak 13. srpnja, dodijeliti priznanja učenicima generacije stolačkih osnovnih i srednjih škola te je isti dan predviđen susret sa studentima i potpisivanje ugovora o stipendiranju.

U petak, 14. srpnja u Duhovno-kulturnom centru Sarsenterum  u organizaciji Grada i Matice hrvatske Stolac održat će se predstavljanje knjige “Naoko trivijalna pojava”. Autor knjige je Ante Bender, a knjiga obuhvaća crtice iz svakodnevice, zbirku tekstova s bloga nastalih u razdoblju od 2010. godine do 2022. godine.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Stolac” organizira jubilarnu 21. Večer folklora u Stocu, gdje će se predstaviti niz kulturno-umjetničkih društava iz BiH i Hrvatske, nakon čega slijedi pučko veselje uz grupu Konoba. Smotra se održava 17. srpnja, s početkom u 20,00 sati.

U tijeku je i malonogometni turnir u Stocu, čija će završnica biti odigrana u sklopu proslave Dana grada Stoca. Organizatori su tu večer za Vas pripremili bogate nagrade na tomboli.

U srijedu, 19. srpnja u 08,00 sati je polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a, a u 20,00 sati planiran je svečani prijem povodom Dana grada Stoca na nekropoli stećaka Radimlja. U četvrtak, 20. srpnja je Ilindan, svečana sv. Misa je u 11,00 sati u dvorištu župne crkve sv. Ilije Proroka u Stocu, a navečer slijedi koncert Slavonskih lola, s početkom u 21,00 sati.