036 853 101

grad@stolac.gov.ba

“Agroturizam u Stocu”, poziv na stručnu radionicu u sklopu Hercegovačkih plodova Mediterana

Udruga Hercegovački plodovi Mediterana organizira 15. po redu istoimeni sajam u suradnji s Gradom Stolac, a cilj je potaknuti intenzivnu sadnju mediteranskih voćnih kultura poput šipka-nara, smokvi i maslina.

Sajam će se održati 6. i 7. listopada 2023. godine u srcu Stoca (športska dvorana), a već tradicionalno okuplja domaće i inozemne izlagače koji imaju priliku predstaviti svoje proizvode. Ovaj događaj donosi pravu poslasticu za ljubitelje mediteranske kuhinje i ljubitelje domaćih proizvoda. Cilj sajma je istaknuti bogatstvo ovog područja, Hercegovine, te njegov utjecaj iz Mediterana.

Prvi dan otvaranja sajma, 6. listopada, bit će obilježen tematskom stručnom radionicom pod nazivom “Agroturizam – izazovi i mogućnosti za grad Stolac”. Radionica će se održati u salonu Gradske uprave s početkom u 13:00 sati.

Na radionici predavanja će održati stručnjaci iz područja turizma te predstavnici Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK iz Mostara koji će svoje dosadašnje dugogodišnje iskustvo u praksi pokušati prenijeti zainteresiranima.

Također će se u sklopu radionice predstaviti projekt Podrška održivom razvoju Oleo turizma koji provode Grad Stolac i Udruga HP, a financira ga Caritas Švicarske i Grad Stolac, ukupne vrijednosti 200.000,00 KM.

Izlagači stručne radionice su:
Zlatko Papac, voditelj prodaje Hotel Storia i Storia tours Čapljina
Alisa Gekić, direktorica Centra usluga LiNK
Tomislav Majić, predsjednik Udruženja LiNK

Cilj održavanja radionice su zanimljive rasprave i uvid o mogućnostima razvoja agroturizma u našem predivnom gradu.

Pozivaju se zainteresirani građani, poduzetnici iz sektora turizma, poljoprivrede te njima srodnih djelatnosti s područja Stoca i okoline da se pridruže na ovom izvanrednom događaju. Sajam “Hercegovački plodovi Mediterana” pruža priliku da istražite široku paletu domaćih proizvoda, uključujući svježe šipke, sočne smokve i kvalitetno maslinovo ulje. Osim toga posjetitelji će imati priliku upoznati se s agroturizmom i razgovarati s vodećim stručnjacima o mogućnostima razvoja ovog sektora u našem gradu.