036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Advent u Stocu: U petak otvaranje adventskih kućica, u subotu dječja predstava

S programom Advent u Stocu 2023. nastavljamo u petak otvaranjem adventskih kućica, a za subotu je najavljena lutkarska predstava. Ovog petka, 15. prosinca, očekuje nas otvaranje adventskih kućica u gradskom parku Stolac. Kućice su već raspoređene i dobile su svoje vlasnike koji će narednih dana za sve vas pripremati najukusnije delicije. U ponudi će se naći najslađi palačinci, pizze, burgeri, kuhana vina, razne vrste rakija, posebna topla čokolada i još mnogo toga. Ove godine za vas kuhaju Etno selo Bartoli, Pekarna Dubrave, Fast Food Franc, Caffe Bar Raffaelo, Caffe Bar Amigos, Caffe Bar San Marco.
Otvaranje kućica je u 19,00 sati, a one najmlađe, uz poseban božićni ugođaj, zabavljat će i maskote iz crtića. Cijelu večer upotpunit će Acoustic duo Emma&Ivan iz Stoca.

U subotu 16. prosinca u 18,00 slijedi program za najmlađe, kada će Lutkarsko kazalište Mostar izvesti lutkarsku predstavu “Čudo Badnje večeri” u Kulturnom centru Stolac.
Predstava Čudo Badnje večeri rađena je pod redateljskom palicom Maje Lučić, doktorice umjetnosti i profesorice Odsjeka za kazališnu umjetnost u Osijeku. Scenograf predstave je Mario Tomašević, dok je za glazbu odgovoran Petar Eldan. U predstavi glume Marta Haubrich, Anela Planinić Škutor, Ivan Nevjestić, Ana Kordić, Dino Gluhović i Stanko Bošnjak.

Čudo Badnje večeri je zimska priča o neobičnoj djevojčici koja svojom toplinom ugrije srce čangrizavog starca vraćajući mu vjeru u ljubav, u čudo, u… Božić.

Jurimo. Žurimo. Jer tako treba. Jer, kad i ne treba, mora.
Ne vidimo oko sebe. Ništa. Nikog. I tako iz sata u sat. Iz dana u dan. Pa i iz godine u godinu…
A možda ipak tako ne treba? Možda ipak tako ne mora? Možda se ipak u ovom užurbanom svijetu može pronaći vrijeme za osmijeh? Za… ljubav? Za… čudo?
Pokušajte! Zastanite, popijte topli kakao da ne budete mrzovoljni i… ne zaboravite želju! Na Badnje veče događaju se čuda!

Trajanje predstave je 40 minuta, a prigodna je za uzrast 3+ godine.