036 853 101

grad@stolac.gov.ba

39.800 eura za obnovu Dječjeg vrtića Stolac

U Kongresnoj dvorani Hotela Central u Vitezu održano je potpisivanje ugovora za provedbu projekta potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini kojega financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske.

Ugovore je korisnicima uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić. Za projekt „Gradi, uči, rasti“ Dječjem vrtiću Stolac odobreno je 39.800,00 eura, a Grad Stolac će navedeni projekt sufinancirati s 18.500,00 eura. Planirana realizacija projekta je 2 godine, zaključno sa 31.12.2025. godine.

Naime, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike RH obavilo je javni poziv za prijavu projekata potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini u svrhu socijalnog razvoja lokalne zajednice u 2023. godini.

Aktivnosti koje će se projektom “Gradi, uči, rasti!” realizirati, odnose se na doradu krova, obnovu unutarnjih i vanjskih otvora, renoviranje sanitarnih čvorova, nabavku namještaja za šest dječjih skupina, te edukativna predavanja stručnjaka i razmjena iskustava s Dječjim vrtićem Slano, koji su partneri u projektu.

Dječji vrtić Stolac ove godine broji preko 110 mališana raspoređenih u 6 skupina što je za jednu malu sredinu poput Stoca veliki broj. Ovim projektom, zasigurno će se poboljšat uvjeti za boravak djece u ovoj ustanovi.