036 853 101

grad@stolac.gov.ba

Obavezna preventivna deratizacija u Stocu 24. i 25. listopada

Iz Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije obavještavaju da je u tijeku jesenska faza obavezne preventivne deratizacije. Cilj akcije je smanjenje broja glodavaca na biološki podnošljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području županije.

Provođenje deratizacije u Stocu održat će se 24. i 25. listopada 2022.

Ova akcija će se provoditi postavljanjem otrovne mase na javne i zelene površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, obale rijeka, kanalizacijske šahtove, deponije čvrstog otpada, groblja, ruševne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

Deratizacija se provodi suvremenim i efikasnim sredstvima za uništavanje glodavaca a postavljeni mamci su OTROV. Moli se stanovništvo da otrove ne diraju i ne pomjeraju sa postavljenih lokacija.

Mole se vlasnici životinja da u periodu provođenja deratizacije, životinje drže zatvorene ili pod nadzorom. Puštanje životinja je na vlastitu odgovornost.

Iz Zavoda za javno zdravstvo pozivaju sve subjekte na suradnju pri izvođenju deratizacije kako bi bila provedena što kvalitetnije i s očekivanim učinkom kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva.