Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Otvorena Stolačka tarča, Mlečani osvojili Vidoški grad

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg otvorio je danas u Stocu treći po redu srednjovjekovni sajam "Stolačka tarča".

 

 

 

Prigodom otvaranja Sajma, Herceg je čestitao organizatorima kazavši kako je Stolac najbolji primjer narodne predaje koja kaže da je sretan i s jednom blagodati više onaj koji baštini povijest, tradiciju i kulturu svojih predaka. - Općina Stolac i naša županija mogu biti sretni jer je upravo na ovoj našoj bogatoj tradiciji rađena jedinstvena i svojevrsna stolačka tarča, uprizorenje svakodnevnice jedne srednjovjekovne utvrde - kazao je Herceg, napomenuvši pri tome kako pored turističke i gospodarske ova manifestacija prvenstveno ima funkciju očuvati kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu.

Tijekom svečanosti otvaranja, prisutnima se obratio i načelnik Stoca Stjepan Bošković koji je poželio sudionicima dobrodošlicu, čestitao organizatorima te zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj sajam bude realiziran. - Nadam se da će ova manifestacija biti jedan ogroman doprinos u promociji općine Stolac te da će naša općina sa svom svojom kulturno-povijesnom baštinom biti ugodno mjesto življenja za sve ljude - kazao je Bošković.

U subotu već od 16:00 sati u velikoj kuli bit će otvorena tamnica za posjetitelje. Već od 16:45 sati počinje program za djecu i odrasle uz mnoštvo radionica, plesova i predstava.

Ove godine, iz JU Radimlja najavljuju novitet za najmlađe posjetitelje Sajma- Konjički klub Vranac iz Čapljine bit će na raspolaganju onim najmlađima za školu jahanja. U subotu se nastavlja Bitka za Vidoški grad u 19:30, te Vatreni show u 21:00. u 21:30 je nastup DJ-a čime će završiti ovogodišnja Tarča.