Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer posjetila općinu Stolac

Veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer, direktorica programa za suradnju pri navedenom Veleposlanstvu Barbara Dätwyler Scheuer i predstavnici Unije za održivi povratak i integracije u BiH danas su posjetili  Stolac i održali sastanak s načelnikom Stjepanom Boškovićem.


 

Posjeti je bio radni a sve u cilju razmjene mišljenja i sagledavanja mogućih rješenja velikoga broja pitanja vezanih za raseljene i izbjegle osobe koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Načelnik je izvijestio veleposlanicu o stanju prognanih i raseljenih na području naše općine, te o aktivnostima koje je općina kao lokalna vlast do sada napravila da bi prognani i raseljeni imali što pristojniji život.


Također, značajan broj prognanih osoba iz Srednje Bosne primila je općina Stolac za vrijeme i nakon rata. "Svi oni koji su se htjeli vratiti, vratili su se na ovo područje i tim ljudima trebalo je osigurati dostojanstvene uvijete za život, popraviti kuće, napraviti nove kuće, obnoviti i popraviti infrastrukturu a naš konačni cilj je da ti ljudi ovdje imaju što raditi i da mogu od svog rada živjeti" rekao je načelnik.


Ova posjeta izvrsna je prilika da se na licu mjesta stvori uvid o stanju u općini, te obiđu povratnici i raseljene osobe koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom izjavila je veleposlanica Rauber Saxer nakon svoje posjete Stocu.


Tijekom posjeta izaslanstvo je  posjetilo radionicu za popravku poljoprivrednih mašina i alata u Aladinićima, kao i povratnike koji se bave uzgojem trešanja, smokvi i nara  u općini Stolac.


U  Muzeju Šarića kuća u Stocu za učenike 4. razreda dvaju stolačkih osnovnih škola prikazan je film o najpoznatijoj švicarki Hajdi.