Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Obavijest poljoprivrednim proizvođačima o izmjenama vezanim za županijske potpore

Vlada HNŽ je na prijedlog Ministarstva, donijela Odluku o usvajanju Programa o izmjenama i dopunama Programa utroška novčanih sredstava za novčane potpore u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji sa kriterijima raspodjele sredstava "Poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Proračunom HNŽ za 2017. godinu županijskom ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

 

 

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donio je Naputak o izmjenama i dopunama Naputka o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno - prerađivačkoj proizvodnji, kojim su utvrđeni opći i posebni uvjeti, postupak i rokovi, te potrebita dokumentacija za ostvarenje županijske novčane potpore.


Izmjenama i dopunama Programa i Naputka uvrštene su nove proizvodnje za koje poljoprivredni proizvođači mogu aplicirati u 2017. godini:


- Proizvodnja grožđa

- Proizvodnja malina

- Proizvodnja smilja

- Proizvodnja povrća u plastenicima

- Proizvodnja presadnica povrća i ljekovitog bilja

- Potpora hranidbe u ovčarstvu i kozarstvu.

- Pored navedenog poljoprivredni proizvođači i nadalje mogu aplicirati za podizanje novih nasada - šljive, masline i vinograda, jesenska sadnja 2017, godine.

 

 

Predlažemo poljoprivrednim proizvođačima da se detaljnije informiraju u zgradi Općine Stolac, u Službi za gospodarstvo i inspekcijske poslove, ured broj 9.