Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder leappr is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Održana prezentacija završnog dokumenta LEAP-a općine Stolac 2012.-2017.

[sigplus] Critical error: Image gallery folder leappr is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

U dvorani općine Stolac dana 21.12.2011. godine održana je prezentacija završnog dokumenta Lokalnog ekološkog akcijskog plana (LEAP), koju su pripremili i prezentirali članovi općinskog tima za izradu LEAP-a. Prezentaciju je održao LEAP koordinator Zoran Raič, a prezentaciji je nazočilo 30-ak pozvanih, među kojima su bili pomoćnici Načelnika, vijećnici Općinskog vijeća Stolac, zastupnici iz Skupštine HNŽ-a, predstavnici nevladinog sektora, konzultanti na izradi dokumenta, donatori i predstavnici medija.

Kratkim izlaganjem koordinatora nazočni su stekli uvid u proces izrade dokumenta, dinamiku rada, ciljne grupe i prijedloge projekata koji su definirani i razrađeni posebnim metodologijama.

LEAP je razvojno - planski dokument i kreiran je za razdoblje od 6 godina. Kao takav predstavlja ishodište i podlogu za akcije odnosno projekte u sferi zaštite okoliša. Imajući u vidu da je ekologija danas goruće i sve popularnije pitanje, može se reći da se općina Stolac izradom LEAP-a pripremila na djelovanje na ovom polju.

Dugoročnim planiranjem, definiranjem prioriteta i aktivnim učešćem svih ciljnih grupa postižu se rezultati i ide se ka ostvarenju krajnjeg cilja, a to da je Općina Stolac svojim odgovornim odnosom prema bogatoj prirodnoj, kulturnoj i povijesnoj baštini osigurala društveno-ekonomski razvoj i postala privlačna turistička destinacija.

MDG-F program Očuvanje okoliša i klimatske promjene: „Standardizacija upravljanja okolišem: povezivanje lokalnih i državnih aktivnosti u BiH“ je trogodišnji program koji zajednički provodi pet UN agencija: UNDP, UNV, UNEP, FAO i UNESCO, u partnerstvu sa Ministarstvom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH, Ministarstvom civilnih poslova BiH, Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Ministarstvom okoliša i turizma FBiH, Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, općinama, te organizacijama civilnog društva. Program se financira sredstvima španjolskog Fonda za dostizanje milenijskih razvojnih ciljeva (MDG-F).

{slike}leappr{/slike}