Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Završna večer manifestacije "Stolačko kulturno proljeće 2017" - predstavljen godišnjak i održana večer klapske pjesme

Sinoćnjim nastupom klapa i predstavljanjem zbornika na Radimlji završena je ovogodišnja kulturna manifestacija "Stolačko kulturno proljeće" u organizaciji Matice hrvatske Stolac. Publika je uživala u ugodnoj glazbi klape "Herceg" iz Čitluka, klape "Trebižat" i "Vidoštačke kraljice".

 


Ovogodišnji predstavljač zbornika bio je doc. dr. Marinko Marić koji je na svoj specifičan način obuhvatio sve obrađene teme, kao i ovogodišnje autore, s posebnim naglaskom na mlade autore iz triju škola sa područja općine Stolac.

Ovo je 15. po redu zbornik koji izdaje Matica hrvatska Stolac, a koji obrađuje više od 50 različitih tema na preko 350 stranica. Ovogodišnji urednici zbornika su dr. Mladen Bošković, prof. dr. sc. Božo Goluža, dr. sc. Ivica Puljić, dr. sc. Jakša Raguž, Željko Raguž, Stanislav Vukorep i Ljubo Krmek. Naslovnica "Stolačkog kulturnog proljeća 2017." djelo je Marka Raguža.

 

Predsjednik Matice hrvatske Stolac, dr. Mladen Bošković zahvalio se svim sudionicima, volonterima i donatorima bez čije potpore ne bi bilo moguće provesti ovakvu manifestaciju, s posebnom zahvalom "Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske" koji je prepoznao značaj ove kulturne manifestacije za Hrvate našega kraja u očuvanju kulture, tradicije, govora i pisma.