Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

NAJAVA Općina Stolac nositelj europskog projekta „Od lokalnih identiteta do europskog identiteta“

Od 28. travnja do 1. svibnja u Stocu i Čapljini boravi 180 predstavnika lokalnih zajednica iz Italije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH. Cilj je da se kroz druženje i raznovrstan program, seminare, radionice, prezentira bogata kulturna baština općine Stolac i općine Čapljina. Sve ovo odvija se u sklopu europskog projekta „From local identities to European identity“ - „Od lokalnih identiteta do europskog identiteta“.

 

Ovime Općine Stolac kao član Mrežu malih europskih kulturnih gradova pod nazivom „I Care for…Europe“ aktivno sudjeluje u povezivanju i suradnji s drugim malim gradovima i zajednicama sličnih karakteristika u Europi.

Projekt uključuje male lokalne zajednice - Općina Aquileia, Grad Tarcento i Općina Recanati (Italija), Općina Bač (Srbija), Općina Stolac i Općina Čapljina (Bosna i Hercegovina), Općina Piran (Slovenija), Općina Rakovica (Hrvatska) koje su sačuvale svoju kulturnu i prirodnu baštinu, već proglašenu UNESCO-ovom Svjetskom baštinom ili je pod pažnjom UNESCO-a, a imaju baštinu europskog značaja u smislu povijesnih, društvenih i prirodnih vrijednosti.

Ove općine su sačuvale tradicije i običaje koji pridonose multikulturalnom bogatstvu - osebujnoj karakteristici Europe, i ujedno ova područja predstavljaju kolijevku naše zajedničke europske kulture i povijesti.

Ovakvi aktivni susreti ne samo da promiču suradnju, umrežavanje i promicanje sveopćih vrijednosti, nego su važne i za poticanje sposobnosti lokalnih zajednica da djeluju kao čuvari i inkubatori u praksi održivog razvoja - istaknuo je načelnik Bošković.