Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder sjednica_ov is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Upriličena svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu dana općine

[sigplus] Critical error: Image gallery folder sjednica_ov is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

 

U okviru proslave dana općine Stolac u utorak 19.07. u salonu općine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su nazočili mnogobrojni gosti i uzvanici iz javnog, kulturnog i političkog života, među kojima i izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem te izaslanstvo Grada Biograda na moru, grada prijatelja Stoca.


Svečanu sjednicu vodio je dopredsjednik OV-a Željko Babić, koji je na početku pozdravio sve prisutne te se osvrnuo na rad Općinskog vijeća u protekloj godini. O radu općinske vlasti i projektima koji su realizirani u protekloj godini govorio je načelnik općine gosp. Stjepan Bošković. U svom obraćanju načelnik je posebno istaknuo stabilno stanje proračuna u 2010. godini, te implementaciju projekata kao što su Gospodarsko-poslovna zona Hodovo, sanacija i izgradnja lokalnih cesta, izgradnja cjevovoda za bušotinu Klokun i dijela cjevovoda za vodovod Rotimlja-Hodovo, završetak izgradnje zgrade općine, sanacija gradske rasvjete, rekonstrukcija gradske školske sportske dvorane i dr. Načelnik je izdvojio i dobru suradnju sa Maticom hrvatskom, ogranak Stolac u organizaciji manifestacije Stolačko kulturno proljeće, sufinanciranje sajma Hercegovački plodovi mediterana, te financiranje sportskih klubova koji djeluju u općini kao i znantna sredstva uložena u sportske objekte. Podsjetio je i da su i ove godine osigurana sredstva za isplatu stipendija za 108 studenata. Prisutnima se obratio i dr. Dragan Čović koji se osvrnuo na trenutačnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini te izrazio potporu radu općinske vlasti. U glazbenom dijelu programa nastupila je pjevačka skupina „Vidoštačka kraljica“.


Uoči svečane sjednice izaslanstva Općine, Općinskog vijeća i udruga proisteklih iz domovinskog rata te izaslanstvo HDZ-a BiH položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u centru grada.


Nakon svečane sjednice druženje je nastavljeno na domjenku u restoranu „Sampjero“.

 

 

{slike}sjednica_ov{/slike}