Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder bregava_ciscenje is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Obilježavanje "Svijetskog dana zaštite životne sredine" u općini Stolac

[sigplus] Critical error: Image gallery folder bregava_ciscenje is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Povodom UN-ovog dana zaštite životne sredine, općina Stolac je na svoj način obilježila ovaj dan projektom ''Čišćenje obala i vodotoka na području općine Stolac''. U ovoj akciji sudjelovalo je JP ''Komunalno''d.o.o. Stolac, Športsko-ribolovno udruženje ''Bregava'' te mnogi volonteri. Ovom prigodom čišćen je rukavac tzv. male Bregave u dužini od 0,5 km.

 

Čišćenje se sastoji od skupljanja i izbacivanja otpada, vađenje nakupljenog mulja, sječe šiblja i stabala koji na sebi zadržavaju otpad. Skupljeni otpad zbrinut je na gradskoj deponiji na adekvatan način. Organizujući akciju čišćenja Općina Stolac se pridružuje ljudima koji obilježavaju dan zaštite životne sredine u BiH pod motom „Dvorište blista – savjest čista“. Obilježavanjem Dana zaštite životne sredine podsjećamo na važnost brige za okolinu! Svaka akcija je od izuzetnog značaja.

 

 

{slike}bregava_ciscenje{/slike}