Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder zbornik2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Sjećanje na prof. Peru Marijanovića

[sigplus] Critical error: Image gallery folder zbornik2011 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

U sklopu manifestacije „Stolačko kulturno proljeće“, koju organiziraju ogranak Matice Hrvatske Stolac i Općina Stolac, na nekropoli stećaka Radimlja upriličena je večer sjećanja na pokojnog profesora Peru Marijanovića. Prošlo je godinu dana od smrti Pere Marijanovića, glavnog i odgovornog urednika godišnjaka Matice hrvatske u Stocu, koji je svojim radom i suradnjom zauvijek zadužio stolačku Maticu. Stoga je povodom godišnjice njegove smrti priređeno posebno izdanje Zbornika u kojemu je dostojno predstavljena njegova izgrađena osoba i njegovo znanstveno djelo.

 

O liku i djelu profesora Marijanovića govorili su don Bernard Marijanović i prorektor Sveučilišta u Mostaru Ivo Čolak. Prikazan je i kratki dokumentarni film koji je pripremila Matica hrvatska ogranak Stolac u spomen na rad i plemenitost svoga dugogodišnjeg člana prof. Marijanovića. Ovogodišnji Zbornik predstavio je glavni i odgovorni urednik Željko Raguž. On je ukratko predstavio sve radove i autore koji su sudjelovali u izradi Zbornika. Okupljenima su se obratili i načelnik Općine Stolac gosp. Stjepan Bošković i predsjednik Matice hrvatske ogranak Stolac dr. Mladen Bošković koji je uručio i prigodne poklone obitelji pokojnog prof. Marijanovića.


Nakon predstavljanja Zbornika u prostorijama Info turističkog centra na Radimlji posjetitelji su mogli pogledati i izložbu slika 14 umjetnika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji su izradili 24 portreta prof. Marijanovića.


{slike}zbornik2011{/slike}