Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder sabor is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Održan 3. izborni sabor Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO-a HB podružnica Stolac

[sigplus] Critical error: Image gallery folder sabor is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Dana 12. svibnja sa početkom u 13:00 sati u restoranu „Sampjero“ Stolac, održan je 3. redoviti izborni Sabor Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a Herceg Bosne, podružnice Stolac. Uz članove Udruge, Saboru su nazočili i predsjednici svih ostalih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te načelnik općine Stolac gosp. Stjepan Bošković.

 

Izaslanici su prije samog početka rada Sabora, ispred spomen obilježja u centru grada, položili vijenac za sve poginule branitelje HVO-a. Nakon intoniranja himne i odavanja počasti minutom šutnje svim poginulim braniteljima Sabor je pozdravnim riječima otvorio predsjednik organizacijskog odbora za pripremu sabora gosp. Veselko Raguž.

Nakon usvajanja Poslovnika o radu Sabora pristupilo se izboru predsjednika Udruge. Za novog predsjednika Udruge jednoglasno je izabran Josip Šutalo a za dopredsjednika Miro Stanković. Uz predsjednika i dopredsjednika, izabrana su i ostala tijela podružnice: Vijeće, Nadzorni odbor i Sud časti.

Nakon potvrđenih izbora, nazočnima se obratio novi predsjednik Udruge gosp. Josip Šutalo koji se zahvalio na izboru i najavio aktivniji rad Udruge na zaštiti vrijednosti Domovinskog rata i zaštiti prava branitelja.

Na saboru je sudjelovalo 77 izaslanika, a na kraju rada Sabora izaslanici su usvojili nekoliko zaključaka koji se odnose na daljnji rad i ciljeve ove Udruge.

{slike}sabor{/slike}