Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

NAJAVA: V. sajamska manifestacija "Hercegovački plodovi Mediterana"

I ove godine u Stocu 05. i 06. listopada u prostorijama Duhanske stanice održat će se peta po redu manifestacija "Hercegovački plodovi Mediterana". Cilj ove manifestacije je da naša zemlja od izrazitog uvoznika postane izvoznik voća i prerađevina od šipka, smokve i masline.


Zbog značaja i plemenitosti postavljenog cilja, očekuje se natjecateljski duh hercegovačkih domaćina i proizvođača voća i prerađevina. Aktivnosti ovoga sajma urodile su plodom kada je u pitanju popularizacija mediteranskih voćnih kultura, šipka, smokve i masline, jer je za pet godina podignuto desetine plantaža i manjih nasada u Hercegovini.

"Sve ovo samo je početak, osobito s obzirom na mogućnosti koje ima Hercegovina za proizvodnju,  što nas pokreće za veći angažman za postizanje optimalnih rezultata." - govori  Miroslav Raguž, predsjednik udruge "Hercegovački plodovi mediterana", koja je glavni organizator i pokretač manifestacije. Posebno nas raduje što su sudionici prošlogodišnje manifestacije zadovoljni i što će i ove godine nazočiti s novim izlagačima iz regije i okruženja. Program ovogodišnje manifestacije bit će obogaćen novim sadržajima koji će zasigurno zadovoljiti sve sudionike i posjetitelje.

 

Za buduće sadioce, ne samo Hercegovine, već i mediteranske regije, ovaj sajam je jedino mjesto gdje se mogu vidjeti i probati plodovi i na osnovu toga donijeti zaključak o pravoj dohodovnoj sorti.

"Surađujemo s vrhunskim stručnjacima s fakulteta, čiji su savjeti, uz vizualni pogled, presudni za odluku kako najoptimalnije odrediti asortiman, način sadnje, zaštite, navodnjavanja, prerade i, što je u ovome trenutku najznačajnije, prodaje. Također ova sajamska manifestacija u svojoj ukupnoj poslovno – promotivnoj konstrukcijim ima vrlo širok spektar tematskih sadržaja:

- Izložbeno - prodajni segment

- Kulturno - zabavni program i

- Stručne radionice

Pored ovoga, organizatori pripremaju i novosti u informiranju oko plasmana, uvođenja novih introduciranih sorti, navodnjavanja i ostalog.

Da bi našim izlagačima simbolično zahvalili za sve ove godine što su s nama, dobitnicima medalja u svim kategorijama organizirat će se studijsko putovanje na jedan od sajmova na Mediteranu, za sada u bližem okruženju." - ističe Raguž.