Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder finaleLH is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Ekipa Međugorja pobijednik Lige Hercegovine

[sigplus] Critical error: Image gallery folder finaleLH is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

U finalnoj utakmici pred oko 1000 gledatelja iz cijele Hercegovine ekipa Međugorja (Čitluk)pobijedila je ekipu Meljakuša (Posušje) rezultatom 6:2 i tako zasluženo osvojila naslov prvaka malonogometne Lige Hercegovine.

 

 

Večer je otvorila utakmica za treće mjesto, u kojoj su snage odmjerili "Grude Centar" (Grude) i "Ljuti Dolac"(Široki Brijeg). Danijel Damjanović dovodi Ljuti Dolac u vodstvo, da bi Dario Alpeza izjednačio na 1:1. Na 2:1 za Grude povisuje Boris Miloš, na 3:1 Željko Galić, da bi Galić ponovno za par minuta povisio na 4:1. Ekipa Gruda se u tom trenutku opustila, što su iskoristili Širokobriježani, koji preko Damjanovića smanjuju na čak 4:3. No Gruđani ne prepuštaju ništa slučaju, pa Ivan Šilić povisuje na 5:3, a do kraja utakmice Dario Alpeza daje još tri gola i postavlja konačnih 8:3.

U finalnoj utakmici sastali su se ''Međugorje'' (Čitluk) i ''Meljakuša'' (Posušje). Ekipa Meljakuše odlično je započela utakmicu, na što odlično odgovaraju Međugorčani koje Stanislav Vasilj dovodi u vodstvo 1:0, da bi samo par minuta nakon toga Dario Penava izjednačio na 1:1. Ante Čilić dovodi Međugorje u vodstvo 2:1, Tomislav Pavlović povećava na 3:1, a Ante Čilić ponovno pogađa za 4:1. Dario Čilić uspio je do kraja utakmice smanjiti na 4:2, a nakon toga za 5:2 pogađa Stanislav Vasilj, da bi konačnih 6:2 postavio Ante Čilić. Utakmice finala Lige Hercegovine sudili su Majkl Proleta i Darko Obradović.


Za fer i korektno navijanje na finalnoj utakmici pobrinuo se veliki broj Čitlučana i Posušaka, koji su glasnim navijanjem, pjesmom, sirenama i bengalkama bodrili svoje ekipe.


Nakon završetka utakmica dodijeljene su nagrade najboljim ekipama i igračima. Nagrade je najboljim pojedincima uručio ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Vladi HNŽ Mladen Bošković. Najboljim strijelcem proglašen je Dario Penava iz ekipe ''Meljakuša'' (Posušje), titulu najboljeg golmana ponio je Anđelo Vasilj iz ekipe ''Međugorje'' (Čitluk), dok je najbolji igrač turnira Matej Čilić, također iz pobjedničke ekipe.

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa ''Grude Centar'' (Grude), a medalje i pehar uručio im je načelnik općine Posušje Petar Fiolić.

Drugo mjesto pripalo je ekipi ''Meljakuša'' (Posušje), čiji su igrači pehar i medalje dobili iz ruku načelnika općine Čitluk Ive Jerkića.

Pehar i medalje pobjedniku Malonogometne lige Hercegovine, ekipi ''Međugorje'' (Čitluk) uručio je predsjednik Vlade HNŽ Denis Lasić, a pehar Večernjeg lista uručila je novinarka Marija Medić.


Stolac se pokazao kao odličan domaćin i organizator ovog sportskog natjecanja, a posebno treba istaknuti veliki angažman i trud Sportskog saveza općine Stolac, koji se zaista potrudio organizirati ovakav događaj na viskom nivou bez ikakvih problema. Dokaz tome su navijači koji nisu krili oduševljenje prikazanim sportskim spektaklom na terenu.

 

{slike}finaleLH{/slike}